Wat doet Niño?

De Niño-kinderboeken zijn onderdeel van uitgeverij SWP. Niño-boeken en cd's zijn ondersteunende uitgaven voor school, thuis en de jeugdzorg

Liedjesboeken en cd's
De (verhalende) muzikale uitgaven laten peuters, kleuters, oudere kinderen, leerkrachten en ouders op de cd's kennismaken met verschillende muzikale stijlen, bekende liedjes in nieuwe arrangementen en verrassende nieuwe liedjes. Door tempo en opbouw kunnen jonge kinderen goed meezingen en op een speelse manier hun woordenschat uitbreiden. Ze nodigen ook uit om op te bewegen in spel en dans.

De verhalen, liedjes en gedichten zijn leuk om voor te lezen, bieden veel tips en spelsuggesties in combinatie met de muziek. In de meeste boeken is de muzieknotatie opgenomen.

 
Boeken voor kinderen

Kinderen met problemen
Niño-boeken geven informatie en uitleg voor kinderen en volwassenen over stoornissen, gezondheid en seksualiteit. Soms met toegankelijk geschreven informatie voor kinderen over speciale onderwerpen. Bijvoorbeeld over het syndroom van Gilles de la Tourette. En voor jongere kinderen in de vorm van een verhaal met de mogelijkheid er verder op in te gaan; de therapeutische verhalen van Martine Delfos.

Een aantal 'helpboeken' probeert kinderen door middel van schrijf- en creatieve opdrachten te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, een emotioneel verlies te verwerken of meer inzicht krijgen in hun problematiek.

Seksuele voorlichting
Ieder boek in de serie behandelt een kleiner onderwerp, zodat een kind niet 'alles' in een keer tot zich hoeft te nemen. Vanaf tien jaar.